Grootste smartphone scherm? Top 7 grootste telefoons! (2023) - Koopgids.net (2024)

Smartphone met een groot scherm kopen? In dit artikel houd ik bij wat op dit moment de grootste smartphones zijn wat betreft schermdiagonaal.

Alle smartphones op deze pagina zijn op dit moment (2023) te bestellen in Nederland & België.

Hieronder de top 7 huidige smartphones wat betreft schermgrootte, met bijbehorend schermdiagonaal:

  1. Samsung Galaxy Z Fold4 – smartphone met hét grootste scherm (folding phone) – 7.6 inch
  2. Samsung Galaxy S23 Ultra – grootste Samsung telefoon met normaal scherm – 6.8 inch
  3. Motorola Moto G51 – goedkope smartphone met groot scherm – 6.8 inch
  4. Oppo Find X5 Pro – high-end smartphone met groot scherm – 6.78 inch
  5. Asus ROG Phone 6D Ultimate – grootste gaming phone – 6.78 inch
  6. iPhone 14 Pro Pro Max – de grootste iPhone – 6.7 inch
  7. Motorola Edge 30 Pro – grote high-end telefoon van Motorola – 6.7 inch

Hieronder vind je meer informatie over elk toestel.

Inhoud

  • 1 1. Samsung Galaxy Z Fold4 5G: dé grootste smartphone, 7.6 inch klaptelefoon
  • 2 2. Samsung Galaxy S23 Ultra: grootste Samsung telefoon met normaal scherm (6.8″)
  • 3 3. Motorola Moto G51: goedkope smartphone met groot scherm (6.8 inch)
  • 4 4. Oppo Find X5 Pro – high-end smartphone met groot scherm scherm (6.78″)
  • 5 5. Asus ROG Phone 6D Ultimate: grootste gaming phone (6.78 inch)
  • 6 6. iPhone 14 Pro Max: dé grootste iPhone van nu, 6.7 inch scherm
  • 7 7. Motorola Edge 30 Pro: grote high-end Motorola telefoon (6.7 inch)
  • 8 Vragen of opmerkingen?

1. Samsung Galaxy Z Fold4 5G: dé grootste smartphone, 7.6 inch klaptelefoon

Grootste smartphone scherm? Top 7 grootste telefoons! (2023) - Koopgids.net (1)

Mobiel.nl€1311 (los toestel), of met abonnement Product bekijken

Met het 7.6 inch uitvouwbare scherm, heeft de Samsung Galaxy Z Fold4 het grootste scherm dat je kunt vinden op een telefoon. Dit is alweer de vierde generatie van de Z Fold, en sinds eind augustus 2022 beschikbaar. Deze uitvoering heeft een paar kleine verbeteringen op de Fold3.

In uitgevouwen toestand heeft dit scherm een schermdiagonaal van 7.6 inch. Als het scherm dichtgevouwen is, kun je gebruik maken van het scherm aan de voorkant, met een schermdiagonaal van 6.2 inch. Zowel het uitvouwbare scherm als het scherm aan de voorzijde zijn OLED-schermen.

Het hoofdscherm met een resolutie van 1812×2176 pixels, en levert daarmee een scherp beeld. Verder heeft het scherm ondersteuning voor HDR10+, en heeft deze ook nog eens een hoge refresh rate van 120 Hz. Dat maakt deze telefoon ook een goede optie voor mobiel gamen.

Deze smartphone draait Android 12, dat je ook meteen kunt upgraden naar Android 13. Daarmee heb je met deze smartphone toegang tot de nieuwste versie van Android.

De hardware van de telefoon is daarnaast ook goed. De gebruikte chipset is de zeer snelle Snapdragon 8+ Gen 1. De Fold4 is verkrijgbaar met 256 GB en 512 GB aan opslagruimte. Beide uitvoeringen hebben 12 GB aan RAM werkgeheugen.

Voor het maken van foto’s beschikt de telefoon over een triple-camera layout, met een 50 MP hoofdcamera, een 10 MP telefotolens, en een 12 MP groothoekcamera. Met deze camera’s is het ook mogelijk om 4K video vast te leggen in 60 frames per seconde. Ook kun je slow motion opnames maken, in Full HD t/m 240 frames per seconde, en in 720p tot wel 960 frames per seconde.

In de Z Fold4 zit daarnaast nog twee selfie-camera’s. In dichtgeklapte toestand kun je gebruik maken van de 10 MP resolutie selfie-camera. Ook in opengeklapte toestand heb je toegang tot een selfie camera, namelijk een 4MP camera die achter het scherm verwerkt is.

De telefoon bevat twee speakers, zodat je het geluid van muziek en video’s in stereo (2.0) wordt afgespeeld. Daarnaast kun je uiteraard muziek streamen over bluetooth (5.2). Met daarnaast Wi-Fi 6E en 5G ondersteuning, is deze telefoon helemaal up-to-date met de nieuwste draadloze communicatiestandaarden.

De batterij van deze telefoon heeft een capaciteit van 4400 mAh, en is over USB-C 3.2 op te laden met maximaal 25W. Daarnaast is het mogelijk om deze telefoon draadloos op te laden met 15 W. Ook beschikt de telefoon over ‘reverse wireless charging’. Zo kun je bijvoorbeeld je bluetooth oordopjes opladen met de batterij van je telefoon.

Ondanks het klapmechanisme, is dit een waterdichte telefoons. De Z Fold4 heeft namelijk de IP-code IPX8, en is daarmee gecertificeerd 30 minuten op 1.5 meter diepte waterdicht.

Deze telefoon bestellen? Je hebt keuze uit drie verschillende kleuruitvoeringen, namelijk zwart, grijs, en beige. Daarnaast kun je kiezen voor 256 GB of 512 GB opslag. De prijs van de uitvoering met meer opslagruimte ligt zo’n 100 euro hoger. Bekijk de huidige prijs en beschikbaarheid van deze telefoon op Mobiel.nl, Bol.com, of Coolblue.nl.

2. Samsung Galaxy S23 Ultra: grootste Samsung telefoon met normaal scherm (6.8″)

Grootste smartphone scherm? Top 7 grootste telefoons! (2023) - Koopgids.net (2)

Bol.com€1289 Product bekijken

Geen interesse in een vouwtelefoon? Op dit moment heeft de Galaxy S23 Ultra 5G van Samsung het grootste normale scherm. Het scherm van deze telefoon is 6.8 inch, en beslaat nagenoeg de gehele voorzijde van dit toestel. Daardoor is het toestel ondanks het grote scherm nog redelijk compact.

Ook de rond afgewerkte randen maken het daarnaast makkelijker om het toestel vast te kunnen houden. Ook krijg je bij deze grote smartphone een pen, namelijk de Samsung S Pen, die je kunt gebruiken om aantekeningen te maken en om dit grote toestel te bedienen.

Het scherm heeft een prima beeldkwaliteit. Het is een OLED-scherm, waardoor deze een perfect contrast heeft. Daarnaast is het beeld erg scherp. Het toestel heeft namelijk een resolutie van 1440×3088 pixels, en daarmee zeer hoge pixeldichtheid van zo’n 500 pixels per inch.

Met HDR10+ ondersteuning kan het scherm ook kleuren in een extra groot kleurbereik weergeven. Dat maakt de weergave levensechter.

Door de hoge verversingssnelheid van het scherm van maximaal 120 Hz, wordt het beeld erg vloeiend. Dat is voornamelijk een voordeel als je ook wilt kunnen gamen op deze telefoon.

Het toestel beschikt over een zeer goede camera. Aan de achterzijde van deze telefoon vind je een triple-camera layout, waaronder ook een 200 MP camera! Naast het vastleggen van zeer scherpe foto’s, stelt dit je ook in staat om video vast te leggen in de 8K-resolutie, ook met HDR.

Dit nieuwe toestel, dat sinds februari 2023 beschikbaar is, draait ook de nieuwste Android-versie, namelijk Android 13, met Samsung’s One UI 5.1.

Dit toestel bevat krachtige hardware. Met de Snapdragon 8 Gen 2 chipset, is dit een zeer snelle telefoon. Ook heeft deze telefoon een flinke hoeveelheid werkgeheugen. De uitvoering met 256 GB opslagruimte heeft 8 GB werkgeheugen, en die met 512 GB of 1 TB opslagruimte hebben 12 GB werkgeheugen.

Voor het afspelen van geluid bevat deze telefoon stereo-speakers. Er is géén 3.5 mm jack beschikbaar om oortjes of een koptelefoon aan te sluiten. Wel kun je deze alsnog aansluiten op de USB-C port van deze telefoon door gebruik te maken van een USB-C naar 3.5 mm verloopstukje.

De batterij van de Samsung S23 Ultra heeft een capaciteit van 5000 mAh, en is snel op te laden met een geschikte fast charger, namelijk maximaal met 45 Watt. Daarnaast kun je deze telefoon draadloos opladen, en ook andere apparaten draadloos opladen op de batterij van de S23 Ultra.

Kortom heeft deze telefoon het grootste scherm dat je niet eerst hoeft uit te klappen, en is deze daarnaast zeer krachtig op alle andere vlakken. Dit toestel bestellen? Bekijk de huidige prijs op Bol.com of Coolblue.nl. Ook is deze smartphone op Mobiel.nl te bestellen, zowel als los toestel als met abonnement.

3. Motorola Moto G51: goedkope smartphone met groot scherm (6.8 inch)

Grootste smartphone scherm? Top 7 grootste telefoons! (2023) - Koopgids.net (3)

Bol.com€249 Product bekijken

Op zoek naar een telefoon met een groot scherm, maar wil je hier niet teveel voor betalen? Dan is de Motorola Moto G51 een goede optie. Op dit moment ligt de prijs van dit toestel namelijk slechts op €249 op Bol.com.

Deze smartphone heeft met een beelddiagonaal van 6.8 inch een flink groot scherm. Het scherm heeft een resolutie van 2400×1080 pixels is het scherm wel een stuk minder scherp dan dat van de voorgenoemde Samsung S23 Ultra, met een scherm van hetzelfde formaat.

Het schermtype van deze telefoon is IPS LCD, dat zorgt voor een goede kleurechtheid. Wel is het contrast van dit type schermen minder goed dan die van OLED-schermen. Ook ontbreekt de HDR-weergave van beeld op deze telefoon.

Wel gunstig an het scherm van de Moto G51 is de hoge verversingssnelheid van 120 Hz. Zo kan het scherm een zeer vloeiend beeld weergeven, wat ook gunstig is voor gaming.

Voor het nemen van foto’s heeft deze telefoon een triple-camera layout, waarmee je ook in Full HD kunt filmen, mét HDR. Aan de voorzijde van de telefoon vind je een 8 MP camera, verwerkt als ‘punch-hole’ in het scherm. Ook deze selfie-camera kan filmen in Full HD resolutie.

Omdat deze telefoon eind 2021 uitgebracht werd, heeft deze niet de nieuwste Android-versie. Zo staat hier Android 11 op, dat je wel meteen kunt upgraden naar Android 12. Op dit moment is Android 13 echter de nieuwste Android-versie.

Wat betreft hardware gebruikt de telefoon de Snapdragon 480+ chipset, en heeft de uitvoering die in Nederland beschikbaar is een opslagruimte van 128 GB, en 4 GB aan RAM. De opslagruimte van deze telefoon is uit te breiden door een microSD-kaart te plaatsen.

De batterij van dit toestel is flink groot. Met een batterijcapaciteit van 5000 mAh heeft deze smartphone een flinke batterij, en blijkt de batterijduur ook erg goed te zijn in verschillende tests. De batterij is alleen bedraad op te laden, via USB-C. Wel is deze door 20 W fast-charging weer snel opgeladen.

Deze smartphone bevat een enkele speaker, maar voor beter geluid kun je op deze telefoon gemakkelijk je koptelefoon aansluiten. Daarvoor is er namelijk een 3.5 mm AUX port aanwezig op dit toestel. Zo sluit je je bedrade koptelefoon of oordopjes rechtstreeks aan op dit toestel.

Kortom is de Motorola Moto G51 een goede keuze als je een telefoon zoekt met een groot scherm voor een lage prijs. Je kunt deze smartphone bestellen op Bol.com en Coolblue.nl.

4. Oppo Find X5 Pro – high-end smartphone met groot scherm scherm (6.78″)

Grootste smartphone scherm? Top 7 grootste telefoons! (2023) - Koopgids.net (4)

Mobiel.nl€935 (los toestel), of met abonnement Product bekijken

Met een 6.7 inch scherm, is de Oppo Find X5 Pro een smartphone met een groot scherm. Dit is een high-end toestel, met veel krachtige eigenschappen.

Zo zal het scherm voor een zeer goede beeldkwaliteit zorgen. Dit is namelijk een LTPO2 AMOLED scherm, dat daarom een zeer goed contrast heeft. Met een maximum felheid van 1300 nits, kan deze telefoon ook voor een zeer fel beeld zorgen. Daarnaast heeft deze telefoon een hoge verversingssnelheid, namelijk van 120 Hz, en heeft deze ondersteuning voor HDR10+ beeldmateriaal.

Een ander voordeel is dat dit beeld zeer scherp is. Met de resolutie van 1440×3216 pixels, heeft deze namelijk een pixeldichtheid van wel 525 pixels per inch. Daarmee heeft dit toestel de beste beeldeigenschappen onder de huidige telefoons met een groot scherm.

Deze smartphone draait Android 12 (dat je meteen kunt upgraden naar Android 13), en gebruikt daarvoor de Snapdragon 8 Gen 1 en 12 GB RAM. De interne opslagruimte van de telefoon is 256 GB . Deze opslagruimte is echter niet verder uitbreidbaar.

De camera’s van deze smartphone zijn ook indrukwekkend, en krijgt deze telefoon ook veel goede beoordelingen op de kwaliteit van de camera. Voor het nemen van foto’s is er een triple-camera layout aan de achterzijde van de telefoon, met onder andere een 50 MP camera. Dat stelt de telefoon ook in staat om in 4K resolutie te filmen, ook in HDR10+.

Ook de 32 MP selfie-camera kan beeld in HDR vastleggen, maar in Full HD kwaliteit. Deze camera zit in de linker bovenhoek van het scherm, met een ‘punch-hole’ design.

Bij de Oppo Find X5 Pro is er ook gedacht aan de audiokwaliteit. Met de ingebouwde stereo-speakers klinkt de telefoon goed. Deze telefoon heeft echter geen 3.5 mm jack om een koptelefoon aan te sluiten.

Met 5G, Wi-Fi 6E, en bluetooth 5.2, beschikt deze telefoon over alle nieuwste draadloze communicatiestandaarden.

Met een batterijcapaciteit van 5000 mAh heeft deze telefoon een flinke batterij. De maximale laadsnelheid is 80 Watt, waarbij een lege batterij na slechts 12 minuten opladen al 50% vol zit. Ook het draadloos opladen van deze telefoon gaat erg snel. Met 50 Watt draadloos laden duurt het 47 minuten om de telefoon draadloos op te laden. Ook ‘reverse wireless charging’ is mogelijk.

Kortom is de Oppo Find X Pro een zeer krachtige telefoon. Het flink grote scherm zorgt voor een prima beeldkwaliteit, en ook alle andere eigenschappen zijn gunstig. Deze telefoon kopen? bekijk de huidige prijs op Mobiel.nl (ook met abonnement), Bol.com, of Coolblue.nl.

5. Asus ROG Phone 6D Ultimate: grootste gaming phone (6.78 inch)

Grootste smartphone scherm? Top 7 grootste telefoons! (2023) - Koopgids.net (5)

Amazon.nlBekijk prijs Product bekijken

De Asus ROG Phone 6D Ultimate is een flagship gaming smartphone met een groot 6.78-inch scherm. Omdat deze telefoon gericht is op gaming, heeft deze veel krachtige eigenschappen.

Door het OLED scherm heeft deze telefoon een zeer hoog contrast, en met de maximale helderheid van 1200 nits is de helderheid ook erg hoog. Gunstig voor gaming is vooral de zeer hoge verversingssnelheid van 165 Hz. Verder ondersteunt het scherm HDR10+ beeldmateriaal.

De scherpe beeldkwaliteit is te danken aan de resolutie van 1080×2448 pixels, waarmee deze telefoon een pixeldichtheid van zo’n 395 pixels per inch heeft, en een prima scherp beeld levert.

De Asus ROG Phone 6D Ultimate draait op Android 12 en is uitgerust met een Mediatek Dimensity 9000+ chipset en 16 GB RAM. Het beschikt over 512 GB interne opslag, maar deze is niet uitbreidbaar. Kortom heeft deze smartphone erg krachtige hardware, waardoor de gaming prestaties goed zijn.

Ook de camera’s zijn prima. Aan de achterkant bevindt zich een drievoudige camera-opstelling, met een 50 MP hoofdcamera. Hiermee kan de smartphone video’s opnemen in 8K-resolutie en HDR10+.

De 12 MP selfie-camera legt HDR-beelden vast in Full HD-kwaliteit. Opvallend is dat deze zich in een balk boven het scherm bevindt, waar de meeste nieuwe telefoons kiezen voor een punch-hole design, ofwel een klein gat in het scherm.

De Asus ROG Phone 6D Ultimate biedt ook een uitstekende geluidskwaliteit met ingebouwde stereoluidsprekers. Daarnaast is er een 3,5 mm koptelefoonaansluiting en ondersteuning voor Hi-Res audio.

Dit toestel is voorzien van de nieuwste draadloze communicatiestandaarden, zoals 5G, Wi-Fi 6E en Bluetooth 5.3.

Met een batterijcapaciteit van 6000 mAh beschikt deze smartphone over een krachtige batterij. Het toestel ondersteunt fast charging met 65 Watt, waardoor het opladen van de batterij erg snel gaat. Het zogenaamde ‘reverse wired charging’ wordt ook ondersteund, maximaal met 10 Watt.

Deze telefoon wordt geleverd met een 65 Watt snellader, en een koeler. De koeler kun je aan de telefoon vastklikken om te zorgen dat deze beter gekoeld blijft bij gaming, waardoor de prestaties verbeteren.

Deze telefoon bestellen? Deze is in Nederland verkrijgbaar via Amazon.nl of de Asus store.

6. iPhone 14 Pro Max: dé grootste iPhone van nu, 6.7 inch scherm

Grootste smartphone scherm? Top 7 grootste telefoons! (2023) - Koopgids.net (6)

Bol.com€1280 Product bekijken

Op zoek naar de grootste iPhone? Op dit moment is dat de iPhone 14 Pro Max, met een 6.7 inch groot scherm.

Niet alleen heeft het scherm een flinke afmeting, ook de beeldeigenschappen zijn erg goed. Zo is het een OLED-scherm, wat zorgt voor perfect contrast. Daarnaast heeft het scherm een hoge maximale felheid van 2000 nits, en een hoge verversingssnelheid van 120 Hz.

Ook worden HDR10 en Dolby Vision ondersteunt, waardoor het scherm beeldmateriaal met een extra groot kleurbereik kan weergeven.Met een resolutie van 1290×2796 is het beeld van deze grote telefoon ook erg scherp.

De camera’s van deze iPhone zijn ook erg goed. Aan de achterzijde zit een triple-camera layout, met daarnaast nog een dieptesensor. Naast goede foto’s, kun je met de camera ook prima video vastleggen. Dat kan maximaal in 4K, met 60 frames per seconde, in Dolby Vision HDR.Ook de 12MP selfie-camera kan filmen in 4K met 60 FPS.

Deze telefoon wordt geleverd met iOS 16, dat je kunt upgraden tot iOS 16.4 voor de nieuwste functies. De krachtige Apple A16 Bionic chipset zorgt voor zeer snelle prestaties. Deze iPhone heeft 6 GB RAM werkgeheugen, en is beschikbaar met opslagruimte van 128 GB, 256 GB, 512 GB, of 1 TB.

Wat betreft draadloze communicatie wordt er Wi-Fi 6, 5G, en bluetooth 5.3 ondersteunt. De enige aansluiting op deze telefoon is een Lightning port, die je kunt gebruiken voor het opladen en overzetten van bestanden.

Ook kun je de 4323 mAh batterij van deze telefoon draadloos opladen. Dat gaat erg snel als je gebruik maakt van een PD2.0 oplader. In dat geval is deze iPhone na 30 minuten voor 50% opgeladen. Draadloos opladen is ook mogelijk, en reverse wireless charging ook.

Naast het grote scherm van deze iPhone, is dit ook dé krachtigste iPhone van dit moment. Deze smartphone bestellen? Bekijk de huidige prijs op Bol.com of Coolblue.nl. Ook is deze telefoon zowel als los toestel als met abonnement beschikbaar op Mobiel.nl.

7. Motorola Edge 30 Pro: grote high-end Motorola telefoon (6.7 inch)

Grootste smartphone scherm? Top 7 grootste telefoons! (2023) - Koopgids.net (7)

Mobiel.nl€509 Product bekijken

De Motorola Edge 30 Pro is op dit moment de grootste Motorola telefoon, en heeft een 6.7 inch groot scherm.

Het gebruikte scherm is een OLED-scherm met een resolutie van 1080×2400 en een pixeldichtheid van ongeveer 393 pixels per inch. Het scherm ondersteunt HDR10+ en heeft een verversingssnelheid van 144Hz.

Deze telefoon is uitgerust met een triple-camera opstelling, met een 50 MP hoofdcamera die in 8K kan filmen met 24 of 30 fps, en in 4K met 30 of 60 fps. De selfie-camera heeft een resolutie van 60 MP en kan video’s opnemen in 4K met 30 fps.

Het besturingssysteem op deze telefoon is Android 12, met een geplande upgrade naar Android 13. De telefoon wordt aangedreven door de krachtige Snapdragon 8 Gen 1 chipset. De uitvoering die in Nederland beschikbaar is, heeft 12 GB aan werkgeheugen en een opslagruimte van 256 GB. Kortom is dit een erg krachtig toestel.

Deze telefoon beschikt over stereo speakers, maar heeft geen 3.5 mm jack. Draadloze verbinding met koptelefoons is mogelijk via Bluetooth 5.2. De telefoon ondersteunt Wi-Fi 6 en heeft 5G-connectiviteit voor snel mobiel internet.

De batterij heeft een capaciteit van 4800 mAh en ondersteunt snel bedraad opladen met 68W met de meegeleverde lader, waardoor de batterij in slechts 35 minuten volledig kan worden opgeladen. Bovendien biedt de telefoon draadloos opladen met 15W en 5W reverse wireless charging.

De Motorola Edge 30 Pro bestellen? Bekijk de huidige prijs op Mobiel.nl, Coolblue.nl, of Amazon.nl.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen over smartphones met grote schermen? Opmerkingen over de inhoud van het artikel? Ervaring met één van de genoemde producten die je wil delen? Laat dan hieronder je bericht achter!

Oorspronkelijk gepubliceerd: 29 juni 2019. Laatste update: 3 april 2023.

Grootste smartphone scherm? Top 7 grootste telefoons! (2023) - Koopgids.net (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tyson Zemlak

Last Updated:

Views: 6090

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tyson Zemlak

Birthday: 1992-03-17

Address: Apt. 662 96191 Quigley Dam, Kubview, MA 42013

Phone: +441678032891

Job: Community-Services Orchestrator

Hobby: Coffee roasting, Calligraphy, Metalworking, Fashion, Vehicle restoration, Shopping, Photography

Introduction: My name is Tyson Zemlak, I am a excited, light, sparkling, super, open, fair, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.