Kaip žiūrėti lietuvišką televiziją užsienyje - Lietuviška TV internetu (2024)

Gyvenant užsienyje, ne visuomet taip paprasta žiūrėti Lietuvišką televiziją internetu. Deja, dažnai tiesioginiai lietuviški kanalai užsienyje yra blokuojami. Visgi, šiandien, su technologijų pažanga, yra įvairių būdų žiūrėti lietuvišką TV iš bet kurio pasaulio kampelio.

Taigi, kaip tai padaryti? Kaip žiūrėti lietuviškus kanalus nemokamai? Šiame straipsnyje pasidalinsime gudrybėmis, kaip mėgautis lietuviška TV internetu, net ir esant toli nuo Lietuvos.

Kodėl lietuviška televizija blokuojama užsienyje?

Kai kurios lietuviškų televizijų programos, filmai ar TV serialai yra blokuojami užsienyje. Net jei ir esate Europos Sąjungoje, dažnai tam tikras turinys vis tiek yra blokuojamas. Tai susiję su transliavimo teisėmis. Srautinės TV paslaugos moka programos savininkui už tos programos transliaciją. Paprastai už kiekvieną šalį, kurioje transliacijos tarnyba nori transliuoti programą, reikia mokėti atskirai. Dėl šios priežasties kai kurios nemokamos Lietuvos televizijos paslaugos dažnai veikia tik Lietuvoje.

Norėdami patikrinti savo vietą, prieš žiūrėdami vaizdo įrašus,pirmiausia patikrinkite savo IP adresą. Ar šis IP adresas yra iš vietos, kurioje neturite žiūrėjimo teisių? Jei taip, tuomet jums bus pranešta, kad dėl autorinių teisių šios laidos negalite matyti. Tai atrodo taip:

Kaip žiūrėti lietuvišką televiziją užsienyje - Lietuviška TV internetu (1)

Jei esate Europos Sąjungoje, tuomet galite pasiekti mokamas srautinio vaizdo paslaugas, tokias kaip „Go3“, „Balticum.lt“ ir kt., nes pagal įstatymą jos turi būti prieinamos visoje ES. Visgi, naudodamiesi daugeliu mokamų paslaugų negalėsite žiūrėti lietuviškos TV tiesiogiai už ES ribų.

Kaip žiūrėti lietuvišką televiziją užsienyje?

Jei gyvenate ar atostogaujate užsienyje lietuvišką televiziją galima žiūrėti įvairiais būdais:

  1. Žiūrėkite mokamus kanalus, pavyzdžiui,„Go3“ir„Balticum.lt“per oficialius jų tinklalapius ar programas. Kol jūs esate Europos Sąjungoje ar EEE šalyse, šios srautinės TV paslaugos veiks.
  2. Žiūrėkite lietuviškus kanalus per palydovą. Ši parinktis dažnai tinka tiesioginei televizijai.
  3. Žiūrėkite lietuviškų televizijų programas ir serialus nemokamai internetu.Filmai.insuteikia prieigą tik prie tam tikrų lietuviškų serialų ar laidų. Sporto fanai gali išbandyti svetainę thesport.lt, kurioje rasite internetinių svetainių nuorodas, kurios tiesiogiai transliuoja įvairias sporto varžybas. Deja, dažnai svetainės būna pernelyg apkrautos, ko pasekoje atsiranda trikdžiai ir nukenčia transliacijos kokybė.
  4. Naudokite VPN, kad galėtumėte žiūrėti įprastus kanalus bet kurioje pasaulio vietoje. Nesvarbu ar tai yra mokami ar nemokami kanalai.

Kai kurie iš paminėtų sprendimų veikia tik tam tikrose vietovėse. Ar norite be problemų žiūrėti lietuvišką televiziją bet kurioje pasaulio vietoje? Tuomet rekomenduojame VPN. Tai yra saugiausias sprendimas, nesvarbu, ar esate komandiruotėje, atostogaujate ar gyvenate kitoje šalyje.

Kaip žiūrėti lietuvišką televiziją naudojant VPN paslaugą: kaip tai veikia?

Jei norite žiūrėti lietuviškus kanalus užsienyje, svarbu apsilankyti TV kanalo svetainėje su lietuvišku IP adresu. Savo IP adresą galite lengvai pakeisti pasinaudodami VPN paslauga. VPN (Virtualus Privatus Tinklas) yra ryšys, kuriuo naudodamiesi galite naršyti internete saugiai, anonimiškai ir visiškai laisvai. Tai tarsi papildomas saugumo sluoksnis tarp jūsų ir interneto.
Naudodamiesi VPN galite prisijungti prie VPN serverio pageidaujamoje šalyje ir tuomet jungtis prie norimos televizijos kanalo svetainės, esančios toje šalyje. Jei VPN programinėje įrangoje pasirinksite serverio vietą, pavyzdžiui, Lietuvą, visos aplankytos svetainės manys, kad jūs esate Lietuvoje. Jūsų ryšys bus vykdomas per Lietuvos VPN serverį. VPN programoje serverius galite keisti tiek, kiek norite. Pasirinkdami geografiškai jums palankią serverio vietą, tokiu būdu apeisite internetines blokadas.
Šis principas taip pat gali būti naudojamas norint žiūrėti užsienio televizijos kanalus Lietuvoje. Pamąstykime, pavyzdžiui, apie angliškų kanalų žiūrėjimą internete. Naudodamiesi kai kuriais VPN, jūs gauti prieigą prieJAV „Netflix“ versijos, kuri siūlo daug paltesnį filmų ir TV serijų asortimentą nei lietuviška „Netflix“ versija. VPN pagalba jūs tiesiog galite apeiti „Netflix” svetainės sukurtą blokadą.

Kaip žiūrėti lietuvišką televiziją užsienyje - Lietuviška TV internetu (2)

Kaip gauti prieigą prie lietuviškos televizijos? Žingsnis po žingsnio planas

Kaip žiūrėti lietuvišką televiziją užsienyje - Lietuviška TV internetu (3)

Taigi, naudodamiesi VPN galite išmintingai apeiti geografines blokadas. Ar norite pasiekti svetainių puslapius, kuriuos galima žiūrėti tik Lietuvoje? Tuomet prisijunkite prie Lietuvos VPN serverio ir gausite prieigą prie lietuviškų kanalų bet kurioje pasaulio vietoje.
Jei esate užsienyje ir norite žiūrėti lietuvišką televiziją internetu tiesiogiai, tai galite padaryti per kelias minutes. Tiesiog atlikite šiuos veiksmus:

  1. Užsisakykite prenumeratąpas vieną išdaugelio VPN tiekėjų. Lietuvos televizijai rekomenduojame„NordVPN“. „NordVPN“ siūlo 45 dienų pinigų grąžinimo garantiją. Jei išmaniai tuo naudositės, galite išbandyti paslaugą neprisirišdami prie ilgalaikės prenumeratos.
  2. Sukurkite paskyrąpasirinkto VPN tiekėjo svetainėje. Dažnai paskyra sukuriama automatiškai, prenumeratos užsakymo metu.
  3. Atsisiųskite VPN programąį savo telefoną, stacionarų kompiuterį, nešiojamąjį kompiuterį ar planšetę. Programą galima atsisiųsti iš oficialios tiekėjo svetainės.
  4. Paleiskite VPN programąir prisijunkite naudodami paskyros prisijungimo duomenis.
  5. Prisijunkite prie VPN serverio Lietuvoje. Tai padarius visas jūsų interneto srautas bus nukreiptas per Lietuvą.
  6. Apsilankykite lietuviško TV kanalo ar srautinio vaizdo perdavimo paslaugų svetainėje ir smagaus jums žiūrėjimo!

Praktikoje VPN programinė įranga veikia kompiuterio, mobiliojo telefono ar planšetinio kompiuterio fone. Vargu ar pastebėsite kokį nors skirtumą. Galėsite tiesiog naudotis internetu, kaip įprasta.

VPN privalumai

Naudodami VPN taip pat turėsite keletą papildomų privalumų. Pavyzdžiui, prisijungdami prie VPN serverių esančių kitose šalyse galėsite apeiti ir kitas geografines blokadas. Be suteikiamos pagalbos, norintiems žiūrėti lietuvišką TV internetu tiesiogiai, VPN taip pat gali pasiūlyti daugiau saugumo ir privatumo internete.

Naudodamiesi VPN, iš esmės galite žiūrėti lietuviškus televizijos kanalus internetu be jokių apribojimų. Visgi, kartais tam yra išimčių.Kai kurios srautinio vaizdo perdavimo paslaugos bando aktyviai blokuoti VPN ir ne kiekvienas VPN sugebas šias blokadas apeiti. Geras to pavyzdys yra „Netflix“. Jei esate išvykęs į užsienį, gali taip būti, kad negalėsite žiūrėti lietuviškos „Netflix“ versijos, net ir turėdami VPN.
Jei norite pasiekti lietuvišką „Netflix“ versiją iš užsienio ar norite iš užsienio gauti prieigą prie užsienietiškos „Netflix“ versijos, pavyzdžiui,amerikietiškos „Netflix“ versijos, tuomet pasirinkite VPN tiekėją, kuris sugebės apeiti „Netflix“ geografines blokadas. Savoapžvalgose mes tai išbandėme su eile VPN tiekėjų.

Šiuo atveju, mūsų anksčiau minėtas„NordVPN“veikia labai gerai. Kitas variantas, kuris taip pat suteiks jums prieigą prie Lietuvos ir JAV „Netflix“ versijų yra „Surfshark VPN“. Šis VPN sėkmingai apeina Lietuviškų TV kanalų blokadas.

PASTABA: Atkreipiame dėmesį, ne visi VPN sugeba apeiti srautinių vaizdo perdavimo paslaugų geografines blokadas, pavyzdžiui, JAV „Netflix”

TOP 3 geriausi VPN tinkantys lietuviškos televizijos žiūrėjimui užsienyje

Remiantis aukščiau pateiktais kriterijais, mes rekomenduojame tris gerus VPN tiksiantis lietuviškos televizijos žiūrėjimui užsienyje. Mes patariame jums naudoti aukščiausios kokybės VPN, kurie turi greitus serverius daugelyje pasaulio šalių.
Žemiau trumpai aptarsime kiekvieną iš trijų rekomenduojamų VPN, kad galėtumėte susidaryti nuomonę apie siūlomą paslaugą ir kainą, kurią mokate už ją.

„NordVPN” – VPN puikiai tinkantis žiūrėti lietuvišką TV internetu

„NordVPN“siūlo gerą kainos ir kokybės santykį. Vos už porą eurų per mėnesį turėsite pirmos klasės VPN ir galėsite džiaugtis lietuviška televizija tiesiogiai net būdami užsienyje.
„NordVPN“ programinė įranga yra labai patogi vartotojui, turinti platų serverių sąrašą su interaktyviu pasaulio žemėlapiu. Net ir neturintys IT žinių, galės be vargo naudotis šiuo VPN. Programos veikimo principus galima suprasti intuityviai.
„NordVPN“ taip pat turi serverius Lietuvoje, kurie sėkmingai atblokuoja visus lietuviškus TV kanalus jei viešite ar gyvenate užsienyje: LRT TV, LNK, TV3, BTV, TV6, TV1, TV8, 2TV ir kt.
„NordVPN“ aptarnavimo tarnyba taip pat greitai reaguoja į klientų užklausas ir padeda spręsti iškilusias problemas.

Kaip žiūrėti lietuvišką televiziją užsienyje - Lietuviška TV internetu (4)

9.7

3.69 €/mėn.

(2 metų planas)

DAUGIAU

„Surfshark” VPN – lietuviška televizija užsienyje taps prieinama kelių minučių bėgyje

„Surfshark“yra puikus VPN turintis platų serverių asortimentą net 99 skirtingose šalyse. Šis VPN turi serverius ne tik Lietuvoje, kas garantuoja gerą interneto greitį Lietuvos svetainėse, bet taip pat kaimyninėje Latvijoje ir Lenkijoje.
Su „Surfshark” galėsite sėkmingai žiūrėti lietuvišką televiziją internetu užsienyje be jokių apribojimų. Jų 2 metų abonementas šiuo metu kainuoja šiek tiek daugiau nei 2 eurus per mėnesį. Taigi, kaina išties konkurencinga ir verta dėmesio.

Kaip žiūrėti lietuvišką televiziją užsienyje - Lietuviška TV internetu (5)

9.2

2.29 €/mėn.

(2 metų planas)

DAUGIAU

„CyberGhost” – patikimas VPN, padėsiantis žiūrėti lietuvišką televiziją internetu tiesiogiai

„CyberGhost“yra kitas puikus ir patikimas VPN, kurio kaina tikrai nesikandžioja. Jei norite matyti lietuvišką TV užsienyje, „CyberGhost“ VPN bus puikus pasirinkimas. Šis VPN turi tūkstančius greitų serverių išsidėsčiusių per visą pasaulį, įskaitant 24 serverius Lietuvoje.
Taip pat, „CyberGhost“ turi stiprų 256 bitų šifravimą, kuris užtikrina, kad jūsų duomenys būtų saugūs. „CyberGhost“ programinė įranga yra labai patogi vartotojams. Ją lengvai supras net ir pradedantieji VPN vartotojai. Šio VPN tiekėjo programos tinkamos naudoti su stacionariais ir nešiojamais kompiuteriais, planšetėmis, mobiliais telefonais ir išmaniaisiais televizoriais.

Kaip žiūrėti lietuvišką televiziją užsienyje - Lietuviška TV internetu (6)

9.2

2.03 €/mėn.

(2 metų planas)

DAUGIAU

Į ką atkreipti dėmesį renkantis VPN?

Jei norite naudoti VPN žiūrėti lietuvišką televiziją už Europos ribų, svarbu atsiminti keletą dalykų. Visų pirma, jūsų pasirinktas VPN tiekėjas turi turėti serverius Lietuvoje ar Europos Sąjungoje. Norint žiūrėti nemokamus televizijos kanalus, jums tikriausiai reikės lietuviško serverio, o mokamos srautinės TV interneto paslaugos tikėtina veiks ir su serveriais kitose Europos Sąjungos šalyse. Mokamos televizjos atveju, be abejo, svarbu, kad turėtumėte tos paslaugos prenumeratą.
Be to, svarbu pasirinkti VPN, kuris užtikrina didelį serverių greitį. Juk nenorite, kad žiūrint programas jos strigtų ar sustotų. Savo apžvalgose mes išbandome visų mūsų nagrinėjamų VPN greitį. Tokiu būdu galite lengvai matyti, kurie VPN ženkliai sulėtins jūsų interneto ryšį, o kurie ne.
Galiausiai, taip pat pravartu atsižvelgti į VPN kainos ir kokybės santykį. Nemokami VPN gali atrodyti labai tinkami ir naudingi, tačiau dažnai tenka susidurti su duomenų ir greičio apribojimais, serverių skaičiaus apribojimais, o kartais net ir su saugumo problemomis. Todėl nemokami VPN dažnai nėra geras sprendimas. Jei jums pačiam sunku rasti tinkamą VPN, žemiau pateikiame keletą VPN, kuriuos rekomenduojame norintiems žiūrėti lietuvišką TV internetu tiesiogiai.

Alternatyvūs VPN diegimo metodai: VPN naudojimas per maršrutizatorių

Aukščiau šiame straipsnyje minėjome, kad VPN programą galite instaliuoti kompiuteriuose, planšetėse ar išmanuosiuose telefonuose. Tačiau yra ir kitas metodas. VPN galima įdiegti ir maršrutizatoriuje. Tokiu būdu, vienu kartu apsaugosite visusįrenginius per maršrutizatorių.

Kaip apeiti VPN blokadas?

Žmonės, susidūrę su VPN blokada ir todėl negalintys pasiekti tam tikrų internetinių puslapių, turi keletą galimybių.

Išbandykite skirtingus VPN serverius

Lietuvos srautinio perdavimo paslaugos kartais gali neveikti su konkrečiais VPN serverių IP adresais, nes jie yra blokuojami. Jei jums esant užsienyje, lietuviška televizija neveikia net su VPN, išbandykite kitą VPN serverį toje pačioje šalyje arba gretimoje šalyje.
Televizijos kanalai arba srautinės vaizdo transliacijų paslaugos vienu metu gali blokuoti tik tam tikrus VPN serverius, bet ne visą VPN tiekėją. Taigi jums nebūtinai reikia kito VPN tiekėjo. Pakaks VPN programos serverių sąraše spustelėti ant kitos serverio vietos.
Jei jus dominantis kanalas neveikia ir su kitais VPN serveriais, kreipkitės pagalbos į VPN klientų aptarnavimo tarnybą. Paprastai paslaugų tiekėjai gali tiksliau pasakyti, kuris VPN serveris jūsų atveju veiks.

Naudokite užmaskuotus VPN serverius

Norėdami padėti apeiti VPN blokadas, kai kurie VPN tiekėjai šiam tikslui turi specialias parinktis. Pavyzdžiui, kai kurie VPN tiekėjai siūlo užmaskuotus („obfuscated“) serverius. Šiuos serverius sunkiau aptikti ir užblokuoti.
Iš pradžių, užmaskuoti serveriai nebuvo skirti vaizdo transliacijų apėjimui, bet labiau siekiant apeiti kitas internetines cenzūras. Štai kodėl „NordVPN“ turi šiuos specialius serverius net 14-oje skirtingų šalių. Šiais laikais daugelis žmonių šiuos serverius taip pat naudoja norėdami apeiti vaizdo transliacijų geografines blokadas.

Prašykite išskirti dedikuotą IP adresą

Kai kurie žmonės, norėdami apeiti VPN blokadas, naudoja dedikuotą IP adresą. Turėdami tik jums priskirtą IP adresą, jūs vienintelis naudosite šį unikalų IP adresą. Įprasti VPN serveriai turi IP adresus, kuriais tuo pačiu metu naudojasi daugelis VPN vartotojų. Tuo tarpu, internetinės televizijos dažnai žino, kad jos turi reikalą su VPN serveriu, nes jos gauna daug skirtingų vartotojų prašymų iš to paties IP adreso. Turėdami tik jums skirtą IP adresą, išvengsite blokavimo. Vienas iš VPN turinčių dedikuotus IP adresus yra„NordVPN“.

Žiūrėkite lietuvišką televiziją už Europos ribų per palydovą

Jei neturite prieigos prie interneto, bet turite palydovinę TV anteną, lietuvišką televiziją galite žiūrėti ir per palydovą. Veikimo principas toks pat kaip ir Lietuvoje. Tai reiškia, kad jūs turite turėti užsisakę palydovinę TV prenumeratą. Televizijos žiūrėjimo per palydovą trūkumas yra tas, kad keliaujant neįmanoma jos pasiimti su savimi. Tokiu atveju, internetinė televizija būtų daug geresnis sprendimas.

Dažniausiai užduodami klausimai: Lietuviška televizija užsienyje

Ar turite klausimų apie lietuviškos televizijos žiūrėjimą užsienyje, į kuriuos norite greitai gauti atsakymus? Žemiau pateikiame atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus. Galbūt jūs dominantis klausimas yra įtrauktas.

Kur internete galiu žiūrėti lietuvišką televiziją?

Lietuviškos televizijos transliavimas internetu yra vienas iš paprasčiausių būdų žiūrėti lietuvišką televiziją užsienyje ar namuose ant sofos. Šiais laikais yra daugybė lietuviškų televizijų ir transliacijos paslaugų, transliuojančių lietuviškas programas: „LRT Televizija“, „LNK Go“, „TV3 Play“, „Telia Play“, „Go3“ ir „Balticum TV“. Kai kurios iš šių paslaugų yra nemokamos, o už kitas reikia mokėti.

Kaip galiu žiūrėti lietuvišką televiziją tiesiogiai?

Jeigu norite stebėti NBA rungtynes iš Lietuvos naudojant Amerikietiškas platformas, tokias kaip „Sling TV“, jums re

Yra keli būdai, kaip galite tiesiogiai žiūrėti lietuvišką televiziją:

  • Galite pakeisti savo IP adresą naudodamiesi VPN paslauga ir tokiu būdu gauti prieigą prie lietuviškos televizijos kanalų iš bet kurios vietos
  • Lietuvoje dažnai galima nemokamai naudotis TV kanalų internetinėmis svetainėmis
  • Jei gyvenate Europos Sąjungoje, tuomet galite užsisakyti srautinių TV paslaugų, pavyzdžiui, „Go3“ ar „Telia Play“ prenumeratą
  • Per palydovą.

Kodėl lietuviškos televizijos programos blokuojamos užsienyje?

Tai susiję su transliavimo teisėmis. Lietuviškos televizijos ar srautinės vaizdo transliacijos paslaugos moka programos savininkui už tos programos transliaciją. Dažnai už kiekvieną šalį, kurioje transliacijos tarnyba nori transliuoti tam tikrą programą, filmą ar TV serialą reikia mokėti atskirai. Todėl tam tikros nemokamos televizijos paslaugos dažnai veikia tik Lietuvoje. Tuo tarpu mokamos srautinės vaizdo transliacijos paslaugos Europos Sąjungos gyventojams privalo rodyti visą savo asortimentą.

Ar lietuviškos televizijos žiūrėjimas naudojant VPN yra teisėtas?

Lietuvoje naudoti VPN yra visiškai legalu. Lietuvos vyriausybė netgi rekomenduoja naudoti VPN dėl suteikiamų saugumo pranašumų.
Svarbu žinoti, kad kai kurios srautinės vaizdo transliacijos paslaugos, savo vartotojų sutartyse turi numačiusios tam tikras taisykles dėl VPN programinės įrangos naudojimo.

Koks VPN yra geriausias, norint žiūrėti lietuvišką televiziją užsienyje?

Norėdami žiūrėti lietuvišką televiziją be jokių apribojimų užsienyje, rekomenduojame išbandyti„CyberGhost“. Tai labai geras ir greitas VPN, todėl pertraukimų tikimybė yra minimali. Be to, „CyberGhost“ VPN taip pat yra labai pigus.

Kaip žiūrėti lietuvišką televiziją užsienyje - Lietuviška TV internetu (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated:

Views: 5478

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.