Wandelen & bergbeklimmen in het Lechtal (2024)

Wandelen in de Lechvallei

De laatste wilde rivier van Europa heeft zijn stempel gedrukt op het dal waar hij doorheen stroomt en op de mensen die langs de oevers wonen. Tijdens een wandeling of bergtocht in het Tiroler Lechtal beleven wandelaars altijd de culturele en mystieke bijzonderheden van het Lechtal.

Legendarische krachtplaatsen, Lechtaler gebruiken, maar ook indrukwekkende en onvervangbare natuurschatten wachten op vrijetijdswandelaars en veeleisende bergbeklimmers in de ongerepte natuur van het Tiroler Lechtal.

Ontdek het wandelparadijs Lechtal!

Meer dan 50 almen en hutten in de Allgäuer en Lechtaler Alpen nodigen uit voor een gezellige pauze en bieden culinaire hoogstandjes uit de traditionele Tiroolse keuken. Adembenemende bergmeren, grensoverschrijdende langeafstandswandelpaden zoals de Lechweg of de Adlerweg in een alpine decor, hangbruggen over wilde en romantische kloven, donderende watervallen en talrijke ontspannende gezinswandelingen maken van de Tiroler natuurparkregio een onvergetelijke wandelervaring.

Ambitieuze bergtoppen, berghutten en bergmeren, evenals 6 zomerse bergliften ronden de bergervaring perfect af.

Wandelroutes & bergtochten

Het Lechdal biedt wandelaars en bergbeklimmers een verscheidenheid aan verschillende wandelroutes en bergtochten. Er zijn hoogalpiene bergpaden, almen en hutten, panorama- en rondwandelpaden, langeafstandswandelpaden en meerdaagse tochten, maar ook wandeltochten naar de energiegevende krachtplekken van het Lechtal.

Wandelingen volgens moeilijkheidsgraad

Om ervoor te zorgen dat je altijd op het juiste spoor zit, zijn alle wandel- en bergtochten beschikbaar in verschillende moeilijkheidsgraden. Van gemakkelijk en matig moeilijk tot uitdagend, alles is inbegrepen voor recreatieve wandelaars of ambitieuze bergbeklimmers.

Gemakkelijke wandeltochtenMinder is soms meer. Het hoeft niet altijd een vermoeiende bergtocht te zijn.Een gemakkelijke wandeling of een wandeling in de prachtige natuur en over goed ontwikkelde wandelpaden is voor elk wat wils. De Lech Vallei biedt gezinnen met kinderen of oudere mensen een grote keuze aan mooie en gematigde wandelpaden.
Middelzware wandeltochtenDe wandeling wordt iets uitdagender op deze paden. De Lechvallei biedt een verscheidenheid aan rode, d.w.z. matig moeilijke wandel- en bergpaden.Naast de klassieke wandelpaden bieden talrijke almen en hutten ook paden die iets veeleisender zijn wat betreft bekwaamheid en conditie. Dit zijn meestal smalle en steile, maar beveiligde wandel- of klimpaden. Een goede conditie en technische wandelervaring zijn vereist. Let bij het plannen van je wandeling altijd op de weersverwachting in de Allgäuer en Lechtaler Alpen.
Uitdagende wandeltochtenAls je af en toe van een uitdagende bergtocht of wandeling houdt, is het Tiroolse Lechdal de perfecte plek voor jou. Ambitieuze wandelaars en bergbeklimmers vinden hier talloze tochten waar hun hart sneller van gaat kloppen.Van toptochten tot meerdaagse tochten met klimpassages, gepassioneerde bergbeklimmers vinden hier alles wat hun hart begeert. Wie op deze routes reist, heeft goede alpiene ervaring en een geschikte uitrusting nodig. Daarnaast zijn conditie, techniek (goed ter been zijn) en een goed hoofd voor hoogtes essentieel. Langere gezekerde wandel- en klimtochten zijn te verwachten op deze wandeltochten. Let bij het plannen van je wandeling altijd op de weersverwachting in de Tiroolse bergen.

Wandelingen per thema

Ontspannende en bewogen familiewandelingen, verkoeling zoeken in een van onze kristalheldere bergmeren of jezelf weer terugvinden op de Lechweg. Met onze interactieve kaart vindt u gegarandeerd de perfecte tocht voor uw wandelvakantie in het Tiroolse Lechdal. Talrijke tips voor tochten, wandel- en bergroutes en een gedetailleerd routeoverzicht helpen je bij het plannen van je persoonlijke tocht.

Wandelingen met het gezinWandelen met kinderen is leuk en een balans voor het hele gezin. In de Lechvallei wordt een wandeling altijd geassocieerd met plezier in de natuur. Er gaat niets boven samen in de natuur zijn en op ontdekkingsreis gaan. Langs de Lechtal familie- en themapaden valt er van alles te ontdekken en te verkennen. Er zijn spannende diersporen te ontdekken, grote stenen en boomstammen om op te klimmen en een beekje om in te spelen. Vaak is dat alles wat je nodig hebt. Talrijke Lechtaler almen en hutten bieden ook speeltuinen of speelmogelijkheden. En de Kaiserschmarrn smaakt sowieso overal heerlijk.
Wandelingen door hutten en alpenweidenBijna geen enkele andere wandelregio in Tirol biedt zoveel verschillende wandel- en bergsportmogelijkheden als het Lechdal. Almen en weiden, bergmeren en berghutten, bergkammen en toppen en talrijke langeafstandswandelroutes kunnen worden bewandeld en beleefd. Een heel bijzonder wandelhoogtepunt zijn echter zonder twijfel de meer dan 50 almen en hutten in de Lechtaler en Allgäuer Alpen. Ze nodigen uit voor een gezellige pauze, verwennen je met smakelijke maaltijden uit de Tiroolse alpenkeuken en laten je achter met blijvende herinneringen aan heerlijke uren op de alm.
Wandelingen over hangbruggenToegegeven, je moet wel wat moed in je wandelrugzak hebben als je een hangbrug oversteekt. De Lechtal hangbruggen zijn echt spectaculair en indrukwekkend. Als je een beetje spanning nodig hebt tijdens een wandeling, moet je zeker een wandeling plannen waarbij je een hangbrug oversteekt. 4 hangbruggen overspannen diepe kloven en wildromantische valleien in het Lechtal. Ze bieden allemaal een ongeëvenaard uitzicht over de vallei, de omliggende bergen en de woeste kloven eronder.
De LechwegDe Lechweg staat voor gematigd langeafstandswandelen in een alpien landschap. De ongetemde wilde rivier de Lech speelt de hoofdrol, de bergen zijn altijd een metgezel: in 125 kilometer leidt de Lechweg wandelaars van de Formarinsee bij Lech am Arlberg via Warth door het Tiroler Lechdal en de regio van het natuurpark Reutte naar de Lechwaterval bij Füssen in Allgäu.

Koop de Lechtal wandelspeld

Wandelpas

Wandelen - stempels verzamelen - haal je wandelspeld op!

Om de vele verschillende alm- en huttentochten in de toekomst te kunnen onthouden, is er bij de toeristenbureaus van Lechtal een wandelpas verkrijgbaar. Hiermee kun je je wandelbestemmingen vastleggen met huttenstempels.

Met de wandelpas verzamelen gepassioneerde wandelaars, huttenliefhebbers en bergbeklimmers stempels en bijbehorende punten. De populaire wandelspeld inclusief certificaat is vervolgens verkrijgbaar bij de VVV-kantoren in Lechtal.

Interessante feiten over wandelen

Noodgeval Alpine? Wat moet ik doen?Veiligheid op en in de bergen is essentieel. Een goede voorbereiding op noodsituaties wordt daarom ten zeerste aanbevolen en kan in een extreme noodsituatie zelfs levens redden.
Natuurpark Tiroler LechVerscholen tussen de Allgäuer en Lechtaler Alpen ligt het alpine wilde rivierenlandschap van Lech, dat door zijn grootte en vorm van internationaal belang is. Door zijn natuurlijke dynamiek en vrije vormende kracht vormt de wilde rivier de Lech grote gebieden van grind en zand die onderhevig zijn aan voortdurende verandering.
Bergspoorwegen in de zomerMet de zomerse bergliften kom je hoog en in het hart van de Lechtaler bergen. Bovenal is de Lechtal Jöchelspitzbahn in Bach een geweldige manier om te genieten van de adembenemende bergwereld en het spectaculaire uitzicht op de omringende natuur.
Berg- en wandelgidsMet professionele begeleiding kun je veilig wandelen of bergtochten maken: de berg- en wandelgidsen van het Lechtal geven informatie en bieden ook begeleide tochten met maximale veiligheid in de bergen. Ze kennen elk hoekje van het Lechtal en begeleiden je op je tocht door de alpine bergwereld van het Lechtal. Ze zorgen ervoor dat je veilig op je wandelbestemming aankomt en staan klaar met hulp en advies.
RegiobusHier in het Lechdal hechten we veel waarde aan het openbaar vervoer. Als je je vakantie doorbrengt in het Lechdal, staat er een ingenieus bussysteem tot je beschikking waarmee je waarmee je comfortabel van het ene hoogtepunt naar het andere kunt reizen.
ParkerenOm het je gemakkelijk te maken om bij het beginpunt van je geplande tocht en buitenactiviteit te komen, raden we je natuurlijk aan om gebruik te maken van de streekbussen in het Lechtal. Je kunt ook gratis met het openbaar vervoer naar je bestemming reizen (in de winter met de Lechtal gastenkaart en in de zomer met de Lechtal Active Card).
Veilig bergwandelenJouw veiligheid is belangrijk voor ons. Houd je daarom aan belangrijke gedragsregels en instructies in de bergen en in de natuur. Dan staat niets je buitenactiviteiten in de weg en zul je er mooie herinneringen aan overhouden.
Wandelen & bergbeklimmen in het Lechtal (20)

Mijn vakantie, mijn tijd en mijn hoogtepunten.

Lechtal Actieve Kaart

Zwerflust op elk moment van het jaar

Of het nu lente, zomer, herfst of winter is - elk seizoen in het Tiroolse Lechdal heeft zijn charme om actief te worden in de ongerepte natuur van de regio. Wandelingen langs de wilde rivier de Lech, naar onze talrijke gezellige almen en hutten of een uitdagende tocht in de Allgäuer en Lechtaler Alpen zijn in het Tiroolse Lechdal het hele jaar door mogelijk. De juiste uitrusting speelt echter ook een belangrijke rol en moet worden aangepast aan het seizoen en de tocht.

Hoe je je Lechtal vakantie nog kunt beleven

Wandelen & bergbeklimmen in het Lechtal (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aracelis Kilback

Last Updated:

Views: 5732

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aracelis Kilback

Birthday: 1994-11-22

Address: Apt. 895 30151 Green Plain, Lake Mariela, RI 98141

Phone: +5992291857476

Job: Legal Officer

Hobby: LARPing, role-playing games, Slacklining, Reading, Inline skating, Brazilian jiu-jitsu, Dance

Introduction: My name is Aracelis Kilback, I am a nice, gentle, agreeable, joyous, attractive, combative, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.